Bouwstijlen

Ontdek de bouwstijlen

Wat een mooi vooruitzicht! U gaat een eigen huis bouwen. Wellicht weet u in grote lijnen al wat u wilt. Het is altijd goed om inspiratie op te doen, voordat u door Kwadraat bouw een ontwerp laat maken. Daarom hebben wij een aantal bouwstijlen voor u geselecteerd, om u alvast warm te maken voor het daadwerkelijke ontwerp.

Benieuwd hoe Kwadraat bouw te werk gaat? Bekijk ons stappenplan.

Ons stappenplan

 • STAP 1: Uw woonwensen in kaart brengen
 • STAP 2: Plan en richtprijs
 • STAP 3: De handtekening en vergunningaanvraag
 • STAP 4: Opdracht en Woningborg garantie
 • STAP 5: Planning en einddatum
 • STAP 6: Bouw van uw woning
 • STAP 7: Oplevering van uw droomhuis

STAP 1: Uw woonwensen in kaart brengen

Tijdens het kennismakingsgesprek deelt u uw wensen met ons. Dit gesprek is geheel vrijblijvend. Wij voorzien uw wensen van een deskundig advies. Aan het einde van het gesprek heeft u een goed beeld over wat wij voor uw nieuwbouwhuis kunnen betekenen.

STAP 2: Plan en richtprijs

Hartelijk bedankt. U heeft ons gevraagd om een prijsvoorstel. Ook tijdens deze stap zit u nog nergens aan vast. Samen nemen wij uw wensen nog eens door en leggen onze deskundigheid ernaast. Wij maken een ruw plan met een richtprijs.

STAP 3: De handtekening en vergunningaanvraag

Is de richtprijs binnen uw budget? Dan is het tijd voor het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst. Het huis van uw dromen wordt tot in detail uitgewerkt. Het bijbehorende plan wordt vervolgens ingediend voor de vergunningsaanvraag. Ook de bouwplanning wordt gemaakt.

STAP 4: Opdracht en Woningborg garantie

Pas als u 100% tevreden over de offerte, maken we de aannemingsovereenkomst. U weet nu tot in detail waar u aan toe bent. Hoe uw droomwoning eruit gaat zien en wat de definitieve prijs wordt. Wilt u uw plan gecertificeerd hebben door Woningborg? Verstandige keuze. U profiteert hierbij onder andere van de afbouwdekking. Lees meer over Woningborg.

STAP 5: Planning en einddatum

Het moment dat de bouw wordt gestart, komt langzaamaan in het verschiet. Binnen twee weken na de definitieve opdracht ontvangt u de planning. Hierin worden wederzijdse beslismomenten weergegeven. Als wij deze momenten met elkaar nakomen, wordt uw woning opgeleverd op de dag die op de planning staat.

STAP 6: Bouw van uw woning

Gefeliciteerd! Uw vergunning is verleend. De werkvoorbereiding wordt gestart. Er wordt gestart met uw eigen huis bouwen. De beslismomenten worden nauwlettend in de gaten gehouden. Het is nog mogelijk om zaken te wijzigen indien u dat wenst. Als hierdoor de prijs en/of de planning verandert, hoort u dit tijdig. Hierdoor blijven wij werken volgens onze planning en binnen uw budget.

STAP 7: Oplevering van uw droomhuis

Champagne! Eindelijk is het zover. De oplevering van uw nieuwbouwhuis op de vastgestelde datum. Samen onderwerpen wij de woning aan een grondige inspectie en checken of alles volgens opdracht is uitgevoerd. Na de oplevering tekent u voor acceptatie met uitzondering van de eventuele opleverpunten. U gaat uw woonwens beleven!

Kwadraat bouw fam Bots

Klassieke bouwstijl

Allereerst presenteren wij u de klassieke bouwstijl. Dit is een traditionele bouwstijl, die al jaren onverminderd populair is. De binnenkant van een traditionele woning kent knusse ruimtes die praktisch zijn ingedeeld.

Kenmerken van de traditionele bouwstijl:

 • Zowel statig als sierlijke details
 • Symmetrie is opvallend binnen deze stijl
 • Knus en huiselijk

Landelijke bouwstijl

Spreekt een landelijke stijl met nostalgische details u aan? Binnen deze stijl ligt de nadruk op het gebruik van natuurlijk (ogende) materialen. Denk hierbij aan een rietgedekte villa of bungalow in natuurlijke omgeving.

Kenmerken van de landelijke bouwstijl:

 • Romantisch en nostalgisch
 • Eén met de natuur
 • Aardse tinten

Jaren ’30 bouwstijl

Deze stijl laat het uiterlijk van de jaren ’30 zien met het comfort van nu. De nadruk ligt hierbij op horizontale belijning en royale dakoverstekken.

Kenmerken van de jaren ’30 bouwstijl:

 • Warme gevelkleuren
 • Simplistisch en strak
 • Glas in lood in het interieur

Moderne bouwstijl

Deze uitgesproken stijl straalt minimalisme uit. Rechte lijnen, zowel buiten als in het interieur van uw droomwoning. Strak en simplistisch met de nadruk op ruimtelijkheid.

Kenmerken van de moderne bouwstijl:

 • Open indeling
 • Ruimtes lopen in elkaar over
 • Subtiele en smaakvolle details
Kwadraat bouw eigentijdse stijl

Eigentijdse bouwstijl

Deze bouwstijl kunnen wij net zo goed uw eigen stijl noemen. Hieronder valt eigenlijk alles wat hierboven niet is genoemd. Of een mix van details uit verschillende stijlen. Alles mag, als het maar opvalt!

Kenmerken van de eigen(tijdse) bouwstijl

 • Bijzondere en opvallende detaillering
 • Niet voor de hand liggende combinaties
 • Gebruik van bijzondere, ongebruikelijke materialen

Wij adviseren u graag

Hoe uw droomwoning er ook uit gaat zien, wij staan met ons professionele team voor u klaar. Vanaf de ontwerpfase t/m het eindresultaat. Wij voorzien uw creatieve idee graag van een professioneel advies.

Neem contact met ons op!

De 4 K's van Kwadraatbouw

 • Klant staat centraal
 • Kwaliteit boven kwantiteit
 • Kosten : duidelijkheid in de offerte
 • Kritisch op ons eigen werk

Klant staat centraal

Wij, Martinus de Bruijn en Anne de Vries zijn de oprichters van Kwadraat bouw. Onze drijfveer is “op een betrokken en deskundige manier met mensen omgaan”. Dit is de rode draad van Kwadraat bouw. Door aandachtig naar de klant te luisteren, brengen wij uw wens in kaart. Met daaropvolgend een passend en persoonlijk advies. Volledig afgestemd op uw droom.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wij garanderen een snelle bouwtijd voor uw nieuwbouwwoning, bedrijfspand of verbouwing. Wij verliezen hierbij de kwaliteit niet uit het oog. U kunt tenslotte uw geld maar één keer besteden aan uw bouwproject. Wij gebruiken uitsluitend duurzame en hoogwaardige materialen. Wij werken samen met de beste (onder)aannemers. Ons personeel geniet met regelmaat van bijscholing om kwalitatief goed te bouwen en communiceren.

Kosten : duidelijkheid in de offerte

Stap-voor-stap ontstaat uw ideale nieuwbouwwoning, bedrijfspand of anders. Wij beseffen maar al te goed dat wij aan het werk zijn met uw geld. Uw investering die u slechts éénmalig kunt doen. Alleen goed is goed genoeg. Dat geldt ook voor het prijskaartje. Wij stemmen alles in detail met u af, zodat u achteraf niet voor financiële verrassingen komt te staan. Duidelijkheid onder de streep. Niet meer en niet minder.

Kritisch op ons eigen werk

Voor, tijdens en na de realisatie van uw project zijn wij kritisch op ons werk en onze werkomgeving. Om efficiënt te werken zijn onze bouwplaatsen altijd opgeruimd en netjes. Wij bouwen conform de normen van het Bouwbesluit. Deze normen houden wij nauwlettend in de gaten gedurende het bouwproces.