Verkopen of verbouwen?

Kwadraat bouw fam Bots

Verbouwen of verhuizen?

Uw woonwensen veranderen. Gezinsuitbreiding of juist de kinderen de deur uit. Of u heeft een aangepaste woning nodig. Kortom, er zijn genoeg redenen te bedenken waarom uw huidige woonsituatie niet meer voldoet aan uw wensen. Automatisch komen dan de volgende opties aan bod:

 • Uw huidige woning verbouwen
 • Verhuizen naar een andere (nieuwe) woning
Verbouwen? Vertel ons uw plan
9.4

Weloverwogen beslissing

Een belangrijk keuzemoment voor de toekomst, die u weloverwogen wilt maken. Uw budget is tenslotte maar één keer te besteden. Wij van Kwadraat bouw helpen u graag verder voor de juiste beslissing. Lees verder en ontdek wat bij u past. Liever een persoonlijk advies? Neem dan contact op voor een afspraak.

Wat past bij u?

Welke mogelijkheden zijn er? Om te beginnen kunt u zich de volgende vragen stellen:

Hoe ontwikkelt uw leven zich de komende jaren?

Kijk eens vooruit. Hoe ziet uw leven er uit over een jaar of 5? Zijn er veranderingen in uw gezinssituatie? Gaat u met pensioen? Stuk voor stuk situaties die van invloed zijn op uw woonwensen.

Hoe bevalt uw leefomgeving?

Woont u in een prettige buurt of woonplaats waar u veel sociale contacten heeft? Verhuizen betekent dat u dit (deels) inlevert en dit elders opnieuw op gaat bouwen. Hoe belangrijk is dit voor u en uw familie? 

Welke mogelijkheden biedt uw huidige woning?

Heeft u de ruimte om te verbouwen? Heeft u een riante tuin waarbinnen eenvoudig een aanbouw kan worden gerealiseerd? Heeft u ruimte om een slaapkamer beneden te maken? Heeft u een ruime zolder die nu als opslag dient? Hier kunt u slaapkamers realiseren met een mooie dakkapel. Ga alle mogelijkheden na van iedere ruimte in uw woning.

Welk prijskaartje hangt eraan?

Bepaal voor uzelf een budget wat u wilt en kunt uitgeven aan verbouwen of verhuizen. Valt uw huidige woning in een gewilde prijsklasse? Wellicht kunt u deze gemakkelijk verkopen met winst. Als u kiest voor verbouwen, wat wilt u dan verbouwen? In het geval van verhuizen: wilt u bestaande bouw of nieuwbouw?

Probeer zo nauwkeurig mogelijk voor uzelf te bepalen wat financieel haalbaar is. Houd er bij bestaande bouw rekening mee dat zo’n woning nooit 100% naar wens is, en er wellicht toch een verbouwinkje, een nieuwe keuken of badkamer nodig is.

Verhuis- of verbouwstress?

Eén ding is zeker, beide opties veroorzaken een zekere mate van stress. Uw woning verbouwen? Dit geeft enig ongemak in uw dagelijks leven. Misschien moet u door de verbouwing ruimtes opnieuw verven of behangen? Gaat u verhuizen? Dan is er de druk van het verhuizen en tijdig uw huidige woning op te leveren. Tegelijk met klussen en verven in uw toekomstige woning kan dit u de nodige stress bezorgen. Ga voor uzelf na wat bij u past en waar u zich prettig bij voelt.

Waarom uw woning verbouwen?

 1. U wilt graag in uw huidige buurt blijven wonen
 2. Een verbouwing is een investering voor de toekomst
 3. U heeft de kans uw woning te verduurzamen (betere isolatie levert besparing op)
 4. Tijdsbesparing: het kost u minder tijd dan een woning laten bouwen
 5. U creëert op relatief eenvoudige wijze meer leefruimte en comfort

Waarom een nieuwbouwwoning?

 1. U bent verzekerd van een woning die voor 100% naar wens is
 2. Moderne bedrading en leidingwerk
 3. Een nieuwbouwwoning is energiezuinig en duurzaam
 4. Ook uw tuin kunt u geheel naar wens indelen en ontwerpen
 5. Geen kosten koper, maar uw nieuwe woning vrij op naam

Vrijblijvend advies op maat

Extra advies nodig over nieuwbouw, verbouw of modernisering van uw woning? Wij van Kwadraat bouw denken graag met u mee. Mail of bel ons voor een gratis en vrijblijvende afspraak waarin wij u alles rustig uitleggen en voorrekenen.

Wat wordt uw bouwproject? Laat het ons weten!