Concept-bouw

ConstruQ – concept bouwen

ConstruQ werkt met een unieke combinatie: houtskeletbouw met een betonnen verdiepingsvloer: het beste van beide werelden met de voordelen van prefab systeembouwen. De kwaliteit is goed, de mogelijkheden qua afwerking en indeling zijn flexibel. Er zijn 10 conceptwoningen uitgedacht, maar deze kunnen geheel naar wensen worden aangepast. Daarnaast is het ook mogelijk om eigen ontwerpen aan te leveren. Zo kunt u uw droomwoning realiseren.

slimmer, sneller en concurrerend

Houtskeletbouw met een betonnen verdiepingsvloer: het beste van beide werelden met de voordelen van prefab systeembouwen. De kwaliteit is goed, de mogelijkheden qua afwerking en indeling zijn flexibel, Het is snel, de bouw is minder afhankelijk van weersomstandigheden en van beschikbare arbeidskracht. En het is goedkoper doordat de modules in serie geproduceerd worden. Bovendien worden prefab-houtskeletbouw woningen zo ontworpen dat ze goed geïsoleerd en daarmee dus zuinig zijn. En dat betekent lage energiekosten.

10 standaard conceptwoningen

In het concept van ConstruQ zijn er 10 woningen ontworpen door Z-Wonen. Deze woningen worden vervolgens geheel naar de wensen van de opdrachtgever aangepast. Binnen de standaard bouwstijl van ConstruQ heeft de opdrachtgever dus nog veel keuzevrijheid. Het is daarnaast zelfs mogelijk om vrije ontwerpen te bespreken.

Hieronder kunt u door de 10 basis ontwerpen bladeren.

Werkwijze

De kracht van het concept ligt in het principe: ‘keep it simple’.

De opdrachtgever maakt een keuze uit de verschillende woningtypes. Op basis van deze woningkeuze worden alle wensen, maten, materialen, afmetingen en aanvullende wensen in het geavanceerdere software pakket ingevoerd. Vanuit het systeem volgt een gespecificeerde offerte voor de realisatie en tevens alle detailtekeningen voor de vakmensen die in de fabriek de onderdelen gaan fabriceren.

Als de keuze voor het woningtype gemaakt is, wordt dit bij de gemeente ter goedkeuring voorgelegd. Als de gemeente akkoord geeft kan het volledig geautomatiseerde productieproces gestart worden.

De bouwonderdelen van de complete woning worden gefabriceerd. Naast de wanden worden zelfs bij de dakkapellen, serre en erkers de kozijnen ingebouwd. Ook de dakranden zijn kant en klaar afgewerkt. Wanneer alle onderdelen klaar zijn, wordt de complete woning als bouwpakket geleverd op de bouwplaats.

Voordelen van ConstruQ – concept bouwen

Luchtdichtbouwen > Een groot deel van onze warmte in de woning ontsnapt via naden en kieren naar buiten. Daarom is luchtdichtheid belangrijk, naast ventilatie. De prefab elementen zijn gegarandeerd luchtdicht doordat de luchtdichting tussen het binnen- en buitenframe niet beschadigd kan worden, niet in de fabriek, maar ook niet op de bouw. Het industrieel proces is KOMO gecertificeerd.

Snelheid > De ConstruQ woning wordt in de fabriek volgens tekening gefabriceerd en voorbereid, waardoor de woning in een paar dagen tijd water- en winddicht gebouwd kan worden. De korte bouwtijd komt de kwaliteit van de woning alleen maar ten goede.

Buitenschil > ConstruQ biedt de mogelijkheid voor elk type gevelafwerking, van de traditionele metselsteen tot een moderne stucgevel. ConstruQ past de buitenafwerking aan de wens van de opdrachtgever. Bij een afwerking met spijker/schroefverbinding, zoals Zweeds rabat worden de voordelen van HSB optimaal benut.

Betonnen verdiepingsvloer  > Het gebruik van betonnen vloeren zorgt voor vele mogelijkheden. Een overspanning van 10 meter is met gemak te realiseren.

Bouwbesluit/passief > De standaard isolatiewaardes van ConstruQ zijn voor de wand Rc=5.6 en voor het dak Rc=6, hiermee is passief bouwen mogelijk.

Ontzorging > Als u kiest voor 1 van de 10 woningtypes regelt Kwadraat bouw het traject van a tot z, of het nu gaat om het tekenwerk, de berekeningen of adviseur voor de verschillende materialen. Denk aan bouwtekeningen, werkvoorbereiding, milieutoetsingen, EPC- berekeningen, daglichtbepaling tot de vergunningsaanvraag. Daarnaast kunt u in de showroom altijd terecht voor de juiste keuze m.b.t. alle ruw – en afbouwmaterialen.