Innovatie

Visie en innovatie van Kwadraat bouw

Als bouwbedrijf zijn wij continu bezig met innovatie. Op het gebied van nieuwbouw, verbouw en onderhoud staan wij niet stil. Wij streven er continu naar om

Sneller
Goedkoper
Foutloos

te bouwen. Dit hebben wij vastgelegd in onze bedrijfsvisie voor de komende jaren. Binnen deze visie is digitaliseren en delen van informatie en processen een voorwaarde. Passend bij hierbij is het BIM model, wat wij gaan toepassen in de praktijk.

Weer weten? Neem contact op
Kwadraat bouw verbouwen

Wat is BIM?

BIM staat voor Bouw Informatie Model. Het is een methode om complexe bouwprocessen te stroomlijnen en digitaliseren. Binnen deze methode wordt samengewerkt met alle partijen die betrokken zijn bij het bouwproces, zoals aannemers en architecten.

Het efficiënte en kostenbesparende van dit BIM model is eenvoudig: doordat alle betrokken partijen gebruikmaken van dezelfde up-to-date informatie zijn de lijnen kort en duidelijk. Door deze adequate manier van werken, kunnen wij sneller, goedkoper en foutloos  uw huis bouwen.

Voor Kwadraat bouw vraagt dit om aanpassing. Dit gaat natuurlijk niet van de één op andere dag, maar vergt planning en voorbereiding. Kwadraat bouw streeft ernaar om vanaf 2021 alle  nieuwbouwprojecten volgens het BIM model gaan inrichten.

Wat betekent dit voor u?

U denkt misschien: dit klinkt leuk, maar wat heb ik eraan? Maar een huis bouwen volgens de BIM methode heeft wel degelijk voordelen voor u. Het proces vooraf aan de daadwerkelijke bouw wordt visueel gemaakt. U kunt uw nieuwbouwwoning van te voren van a tot z beleven.

3D ontwerp en virtual reality

Wij bouwen eerst uw woning in 3D. Ziet u uzelf al door uw woning lopen voordat de eerste steen is gelegd? Wat denkt u ervan om uw woning in virtual reality te ervaren? Daarnaast zorgen wij voor een snelle en gestroomlijnde bouw. Alle informatie, met betrekking tot vorm, indeling, kosten en bouwtijd zijn helder en inzichtelijk.

Kwadraat bouw bouwt geen luchtkastelen

Wilt u vrijblijvend een vakkundig advies voor uw project? Dan bent u bij ons aan het goede adres. Duidelijkheid van a tot z. Geen kleine lettertjes of onduidelijkheden. Wij doen wat wij zeggen en zeggen wat wij doen. Neem vrijblijvend contact op of check hier onze werkwijze.

Neem contact met ons op


Wij zijn u graag van dienst